Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων!

ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΠΕΤΡΟ  ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ
Αυτό γίνεται εδώ και μερικές μέρες από τους Έλληνες πολίτες στις πλατείες ολόκληρης της χώρας. Με το Μνημόνιο η Ελλάδα τέθηκε υπό ξένη κατοχή, κατοχή όχι μόνο οικονομική αλλά και πολιτική εφόσον και οι τελευταίοι εναπομείναντες θύλακες άσκησης πολιτικής  όπου περιοριζόταν το αντικείμενο των εθνικών εκλογών, όπως η δημοσιονομική πολιτική και η πολιτική των δημοσίων επενδύσεων αλλά και οι αρμοδιότητες της βουλής, εκχωρούνται μαζί με τον εθνικό πλούτο και τα δημόσια αγαθά.
Προκειμένου να διασφαλίσει τη συνέχεια του ΕΥΡΩ και του καρτέλ των Ελληνικών τρα-πεζών και προκειμένου να αποφύγει τη νέμεση του λαού για «τον βίο και την πολιτεία του» της προηγούμενης εικοσαετίας το διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς παραχώρησε το δικαίωμα της «εθνικής κυριαρχίας» - κατά συνέπεια και το δικαίωμα της «λαϊκής κυριαρχίας» - και τις τύχες της χώρας και του λαού της.
Με άλλοθι το δημόσιο «χρέος» και ιδεολογία την υποτέλεια στους υπερεθνικούς - στην ουσία ιμπεριαλιστικούς - Οργανισμούς (ΔΝΤ-Ε.Ε.) η Ελλάδα καλείται να εκχωρήσει τη μεταπολεμική της Ανάπτυξη και τη μεσαία τάξη για να υποβιβασθεί σε τριτοκοσμική χώρα, σε «πεδίο ασκήσεων ταξικού πογκρόμ» και σε «ζώνη ελεύθερης εκμετάλλευσης» της Δύσης.
Στις 22 Οκτωβρίου του 2009 - λίγο μετά την ορκωμοσία της - η κυβέρνηση αφαίρεσε τις δικλείδες ασφαλείας στην πώληση των Ελληνικών Ομολόγων (μετέτρεψε τον χρόνο Τ3 σε Τ10) ενέργεια την οποία συνόδεψε με την εσκεμμένη καθυστέρηση σύναψης νέου δανείου και τις γνωστές δηλώσεις του πρωθυπουργού περί «βυθιζόμενου Τιτανικού, βουλιάζουμε…, κ.τ.λ.» Έτσι πυροδοτήθηκε η υπόθεση του χρέους!
Αποτέλεσμα ήταν η Ελλάδα να καταστεί λεία των κεφαλαιαγορών και του Ευρωπαϊκού Βορρά ο οποίος λόγω της μεγάλης κρίση του 2008 ακολουθεί την αρχή «ο σώζων εαυτόν σωθείτο» και απαιτεί πλέον όλη την υπεραξία και τον εθνικό πλούτο του Νότου. Τα πλε-ονάσματα τα οποία εμφανίζει ήδη - εν μέσω κρίσης - η Γερμανία δεν είναι παρά τα ελλείμ-ματα και η «κρίση χρέους» του Νότου!
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αφού με το ΕΥΡΩ και την ΟΝΕ αποδεκάτισε την βιομηχανία, την αγροτική και τη μεσαία παραγωγή του Νότου και τον οδήγησε σε υπερχρέωση απαγορεύοντας τον ομαλό εσωτερικό δανεισμό και υποχρεώνοντάς τον στην τοκογλυφία της σπείρας διεθνών κεφαλαιαγορών, εξαπολύει τώρα τη «κρίση του χρέους» για να διασπαστεί σε δύο μέρη:
Σε μια ομάδα περί τις Γερμανία-Γαλλία που δανείζεται με επιτόκια 2%, και μια άλλη (PIGS) που υποχρεούται σε «φόρο αίματος» καταβάλλοντας στην πρώτη τα καταστροφικά επιτό-κια του 7%! Και τούτο όταν π.χ. η Ιαπωνία με χρέος 200%! ή η υπερχρεωμένη Αγγλία αντα-πεξέρχονται στον δανεισμό επειδή όντας εκτός ΕΥΡΩ δανείζονται από την εσωτερική τους αγορά, όπως ακριβώς ανταπεξερχόταν και η χώρα μας δανειζόμενη από την εσωτερική της αγορά πριν την ένταξή της σε αυτό!
Σε μια ομάδα δηλαδή που θα διατηρήσει και θα επεκτείνει τις κρατικές υποδομές και την εθνική Οικονομία της ενοποιούμενη σε υπερκράτος υπό την Γερμανία (Δ΄ Οικονομικό Ράιχ) και σε μια άλλη ομάδα χωρών οι οποίες στο όνομα του Νεοφιλελευθερισμού και της δίδυμής του Παγκοσμιοποίησης θα καταλήξουν στη διάλυση του «εθνικού κράτους» τους εκχωρώντας  εκτός από τις κρατικές υποδομές τους (ΔΕΚΟ), τη γη, τον ορυκτό πλούτο και τα φυσικά και πολιτιστικά μνημεία τους, δηλαδή την ίδια την υπόστασή τους, και μαζί τα πολιτικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των λαών τους.
Χωρών οι οποίες, κατά το πρότυπο που έχουν θεσπίσει οι ΗΠΑ στο Β. Μεξικό, θα διαμελι-σθούν σε «ζώνες ελεύθερης εκμετάλλευσης» της Δύσης όπου η διπλή ταξική βαρβαρότη-τα και φτώχεια θα συνδυάζονται με την αφαίρεση του Συνταγματικού κεκτημένου και την καθιέρωση ενός κράτους «περιορισμένης κυριαρχίας» κι ενός νέου τύπου πολίτη, του «πολίτη-υπηκόου των πολυεθνικών».
Στην χώρα μας όπου η υπονόμευση συνόρων της, η επιθέσεις στην γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό της και οι διαστάσεις εποικισμού που προσλαμβάνει το Μεταναστευ-τικό υποκρύπτουν πάγιες βλέψεις του άξονα ΗΠΑ-Τουρκίας και της Νέας Τάξης πραγμά-των που διαμορφώθηκε μετά την πτώση της ΕΣΣΔ το 1990, η προηγούμενη διαπίστωση αποκτά πρωτεύουσα σημασία.
Η Ελλάδα χρησιμοποιείται σήμερα ως προπομπός για την επιβολή σε χώρες της Ευρώπης και της Δύσης του φασιστικού «δόγματος του σοκ» το οποίο είχαν αποτολμήσει παλαιότε-ρα οι ΗΠΑ και το ΔΝΤ μόνο σε χώρες του Τρίτου κόσμου όπως η Αργεντινή και η Χιλή του Πινοσέτ! Το γεγονός δεν είναι τυχαίο. Μετά την Γιουγκοσλαβία, με διαφορετικές μεθόδους και μορφές η χώρα μας καλείται να αποκρούσει το πρώτο μεγάλο κύμα από τη λαίλαπα ενός νέου ολοκληρωτισμού.
Το εθνικό-δημοκρατικό και το ταξικό-κοινωνικό πρόβλημα εκδηλώνονται σήμερα ενιαία και με δραματικό τρόπο όσο ποτέ στη νεότερη ιστορία της χώρας και ζητούν το ιδεολογικό πρόταγμα που θα ενοποιήσει τον λαό στην ανατροπή της ξένης κατοχής και του διεφθαρ-μένου πολιτικού καθεστώτος της εικοσαετίας το οποίο την προετοίμασε, την προσκάλεσε και την υπηρετεί.    
Ο Μίκης Θεοδωράκης και η Πανεπιστημιακή κοινότητα είναι υποχρεωμένοι μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση των Προπυλαίων να καλέσουν τον ελληνικό λαό στη συγκρότηση Παλλαϊκού Εθνικού Μετώπου για τη σωτηρία του τόπου, με τη συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και κάθε κοινωνικού-πολιτικού κινήματος και φορέα που το επιθυμεί.    Για Συντακτική Εθνοσυνέλευση ενεργοποίησης του αρθ.20 του Συντάγματος, Λογιστικό Έλεγχο και απαλλαγή από το χρέος, από το άγος της ατιμωρησίας των ενόχων και από την εικοσαετή συνταγματική εκτροπή της λευκής δικτατορίας των media και των τραπεζών. Καμία συναίνεση! Κανένας συμψηφισμός ευθυνών του λαού με την πολιτική κλίκα του δικομματισμού και των φανερών ή αφανών «προθύμων» που με νέα Μνημόνια θέλει να τον παρασύρει μαζί του στη κατάρρευση, την ταπείνωση και την ήττα!
Οποιαδήποτε μεγάλη απόφαση μόνο με την ετυμηγορία του ελληνικού λαού μπορεί να παρθεί μέσω δημοψηφίσματος.
Η Διαγραφή του χρέους, το όχι στο ΕΥΡΩ, η φορολόγηση του πλούτου, η εθνικοποίηση των τραπεζών, η διαγραφή των χρεών των μικρο-οφειλετών, η κάλυψη των ανέργων, η ανατροπή του κομματικού κράτους, η επίλυση του Μεταναστευτικού, όπως και το νέο Αμυντικό Δόγμα, η ανακήρυξη της ΑΟΖ, η συμμαχία με την Ρωσία και τη Κίνα κ.α. δε θα επιφέρουν «λιμούς και καταποντισμούς» όπως δεν επέφεραν παντού όπου εφαρμόστη-καν. Θα αποτελέσουν τη διέξοδο για την Αναγέννηση της χώρας βασισμένη στην Εθνική Ανεξαρτησία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Άμεση Δημοκρατία.

Πέτρος Κονταρίνης
1η Ιουνίου 2011
                        

{Υποσημείωση: Η ανάλυση δημοσιεύθηκε υπό μορφή άρθρου στις τοπικές εφημερίδες Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Αμαρυσία στις 3 Ιουνίου 2011. }     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου