Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΗΛΙΘΙΟΣ Vs ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ


 
Τα παρακάτω αποτελούν συραφή από σχόλια του SWER στο www.marketzone.gr

«Κανείς», λέει,  «δεν θα δέσει τη Νέα Δημοκρατία στο άρμα του δικού του αδιεξόδου». Βρε ανόητε καιροσκόπε,  βρε μονόχνωτε στραβούλιακα, βρε ανάξιε εραστή λαϊκών αοιδών, αυτό το σημερινό αδιέξοδο ποιός το δημιούργησε, μόνος του ο ανίκανος ποδηλάτης, μέσα σ’ ενάμισι χρόνο ; Το χεράκι σας εσείς το βάλατε ;  Η δικιά σας η  κωλοφάρα, η τρισάθλια κλίκα σας, δεν συνέτεινε ούτε κατ’ ελάχιστον στην τωρινή κατάσταση ;
-Και σε τελική ανάλυση, τίνος είναι αυτό το αδιέξοδο, βρε κακομαθημένο παλιόπαιδο ; Δικό σου ή του Παπανδρέου ; Δικό μας είναι, παλιοκαραγκιόζη, που μου θες και πρωθυπουργιλίκι, αμετανόητε άνθρωπε.  Πραγματικά αμετανόητοι, όλοι τους. Ακόμη και σήμερα, εξακολουθούν να παίζουν τα μικροκομματικά τους χαζοπαίχνιδα τη ράχη τη δική μας. Δειλοί και ανίκανοι, αποποιούνται ευθέως την ευθύνη της διακυβέρνησης. Ο Τζέφρυ έχει τρομοκρατηθεί, τρέχει τώρα στον Παπούλια, να τους μαζώξει, μπας και βρει στηρίγματα, αφού πρώτα τα σκάτωσε όσο ήταν δυνατόν.  Ο Μεσσήνιος γκαβούλιακας σταυροκοπιέται μην τυχόν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και βρεθεί πρώτος και αυτοδύναμος στις επόμενες εκλογές. Αφού σκέπτεται να βάλει με τρόπο τον δράκουλα τον Μητσοτάκη να του ευχηθεί «άντε και πρωθυπουργός», ώστε να είναι βέβαιος ότι δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο.
Aυτό που θα πρέπει να κατανοήσουμε –είναι δύσκολο για μας, αλλά οφείλουμε να το δούμε έτσι-είναι πως αυτοί οι άνθρωποι, οι Καραμανλήδες, οι Σαμαράδες, οι Παπανδρέηδες, αλλά και όλα τα υπόλοιπα φυντάνια, γόνοι κάθε λογής πολιτικών «τζακιών», είναι όλοι τους ΓΑΛΟΥΧΗΜΕΝΟΙ στο να σκέπτονται ως πολιτευτές της ελληνικής επαρχίας της δεκαετίας του ΄50. Ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου και πολιτικής άποψης, όλοι τους βάζουν το μικροκομματικό συμφέρον υπεράνω των πάντων. Έτσι τους δίδαξαν οι πατεράδες τους, οι μανάδες τους, οι μπαρμπάδες τους, οι γκουβερνάντες τους, οι δασκάλοι τους, όλος τους ο περίγυρος.  Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, ως επί το πλείστον ασήμαντοι από πάσης απόψεως, ανατράφηκαν με το όραμα της πρωθυπουργίας. Ακόμη κι αυτουνού  του μπουνταλά του υιού Βαρβιτσιώτη, μέχρι κι αυτουνού του έχουν υποβάλει τέτοιες ιδέες, από τα μικράτα του. Της Φώφης το ίδιο, του Κυριάκου το ίδιο του κάθε γόνου το ίδιο και πάει λέγοντας.
Όπως είπα, προέρχονται όλοι από τζάκια. Είναι λογικό : -Είναι όλοι τους ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ. Και ως τέτοια καίγονται, λαμπαδιασμένα και καπνιστά. Να, λαμπρό παράδειγμα, ο Κιγκινάτος της Ραφήνας, ορίστε κατάντια.
Εάν καταλάβουμε πώς έχουν μεγαλώσει αυτά τα άτομα, τότε εύκολα εξηγούνται τα πάντα. Πολιτικοί πυγμαίοι. Ανθρωπάρια, ταγμένα από τα γεννοφάσκια τους να μας κυβερνήσουν, επειδή έτσι πάει το έργο στην Ελλάδα.
Η περίπτωση του κυρίου Αντωνάκη (της Αννούλας ντε) είναι χαρακτηριστική. Από τις επιλογές που του είχαν απομείνει, στο στενό ομολογουμένως πλαίσιο που είχε καταφέρει ο ίδιος να χαράξει τριγύρω του, εξαιτίας των εμμονών και αγκυλώσεών του, επέλεξε τη χειρότερη. Σήμερα απέδειξε ότι είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΣ να ηγηθεί, όχι της χώρας, αλλά ούτε καν της παρατάξεως που τον εμπιστεύτηκε. Ο ηγέτης αδράχνει την ευκαιρία. Τον Παπανδρέου τον είχε πιασμένο από το λαιμό, εάν ήθελε. Θα μπορούσε να του επιβάλλει τέτοιους όρους, ώστε να βγεί από τη συνάντηση ως ο νέος πρωθυπουργός. Εάν είχε στ’ αλήθεια λύσεις για το ελληνικό πρόβλημα, λύσεις ρεαλιστικές βέβαια και όχι ανοησίες για ανεγκέφαλους, σήμερα θα τις έδιδε, θα τις παρουσίαζε και θα τις επέβαλε, πόσο μάλλον έχοντας απέναντί του έναν πελαγωμένο τύπο που δεν ξέρει πλέον που παν τα τέσσερα. Όμως, ο κύριος Αντωνάκης δεν έχει τίποτε και για την ακρίβεια  είναι ο ίδιος ένα τίποτε.
Όσο για τον Υιό του Σιδερένιου, πρόκειται για μια κινούμενη βόμβα. Ο άνθρωπος  είναι γεννημένος δολοφόνος. Της χώρας, εννοείται. Καλά βρε χαϊβάνι, εάν δεν ήσουν σίγουρος για τη επιτυχή έκβαση της σύσκεψης, για ποιόν λόγο την προκάλεσες και δη πανηγυρικά ; -Για να καταγραφεί διεθνώς και με κεφαλαία γράμματα η ΑΠΟΤΥΧΙΑ της ; Το καλύτερο ήταν η κατακλείδα : «Θα προχωρήσω μόνος, χωρίς εκλογές  μέχρι το 2013». Μωρέ μόνος θα προχωρήσεις, αυτό είναι βέβαιον. Δεν ξέρω όμως ΚΑΤΑ ΠΟΥ θα προχωρήσεις.  Και βέβαια, με ποιό μέσον θα προχωρήσεις. Εναέριο, μάλλον. Λίγο να του έκοβε, θα καταλάβαινε ότι η μεγαλύτερη απειλή έναντι του Αντώνη θα ήταν να τον προειδοποιήσει ότι θα προκηρύξει εκλογές αύριο κιόλας.
Από την κυρία Παπαρήγα ουδείς περίμενε κάτι. Η κυρία Παπαρήγα ζει στο Ιρκούτσκ. Δεν είναι εδώ. Αυτό που βλέπουμε είναι το ολόγραμμα της κυρίας Παπαρήγας (sic). Κορυφαία σοβιετική τεχνολογία τηλεμεταφοράς εικόνων : -Εσύ είσαι στο Ιρκούτσκ και το ολόγραμμά σου πίνει καφέ στου Παπούλια.
Όσο για τον καζανοκέφαλο καιροσκόπο, έχω εκπεφρασμένη άποψη : -Ο τύπος είναι αίλουρος. -Να βάλουμε ένα στοίχημα ότι σε τρία χρόνια θα ηγείται της δεξιάς παράταξης, υφ’ οποιανδήποτε κομματική επωνυμία κι αν αυτή φέρει ; Διότι δεν πιστεύω να έχει κανείς την αφέλεια να πιστεύει ότι πρόκειται να υπάρχει τότε αυτό το μόρφωμα που ονομάζεται ΝΔ και μάλιστα με αρχηγό κάποιον Αντώνη, κάποιας Αννούλας.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ  ΤΟ  BLOG     http://frapezitis.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου