Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Προτάσεις για την πόλη

Φαντάσου την πόλη σου!
“Imagine the city – your city!”
Μια αλλιώτικη έκθεση για μια αλλιώτικη πόλη

                                                

Έκθεση απόψεων, ιδεών και… υλοποιήσιμης φαντασίας θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Δημήτριο το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Η έκθεση θα ανοίξει την Παρασκευή, 7 του μήνα και το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, θα γίνουν τα εγκαίνια.
Τι ακριβώς θα είναι αυτή η έκθεση;
Οι Imagine, σε συνερασία με τους Imagine the city, παρουσιάζουν διάφορα σημεία της πόλης όπως είναι σήμερα – και με φωτογραφία ή μακέτα, όπως θα μπορούσαν να είναι.
Θα μπορέσετε να δείτε πώς μπορούν να μεταμορφωθούν πλατείες σε αχρηστία, με λίγα ασθενικά δεντράκια.
Πώς μπορούν να αλλάξουν οι είσοδοι της πόλης.
Πώς μπορούν να αξιοποιηθούν χώροι που τους προσπερνάμε και δεν τους βλέπουμε καν…

Η έκθεση “Imagine the city”, θα περιλαμβάνει:
α) Παρουσίαση έργων από φοιτητές για διάφορα σημεία του Αγίου Δημητρίου, που έχουν ως αφετηρία τα φωτογραφικά θέματα που έχουμε ήδη ανεβάσει στην πλατφόρμα των “Ιmagine the city”.
β) Φωτογραφικά θέματα που έχουμε επιλέξει, όπως, Ρέμα Πικροδάφνης, Ασύρματος, Νεκροταφεία, Διάνοιξη Λεωφ. Αγ. Δημητρίου, Πλατεία Ανθέων – περιοχή Mall… και πολλά άλλα, εκφράζοντας παράλληλα και την άποψή μας γι’ αυτά.
γ) Θα υπάρχουν χρωματικές προτάσεις - παρεμβάσεις για διάφορα κτήρια του Δήμου που έχουν φωτογραφίσει οι “imagine”, π.χ. κατασκήνωση, Στρογγυλό, Παλιά Αστυνομία, νεοκλασικό του Στρατηγού, 1ο και 3ο Δημοτικό… κ.ά.
δ) Θα εκτεθούν έργα ζωγραφικής μικρών παιδιών για το πώς φαντάζονται οι μικροί πολίτες τον Άγιο Δημήτριο…και πολλές άλλες εικαστικές προτάσεις για την αισθητική στο Δήμο μας. 
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, έχουν προγραμματιστεί ολιγόλεπτες διαλέξεις για τα θέματα που θα παρουσιαστούν και για τις μελέτες που έχουν γίνει, ενώ προγραμματίζονται επίσης πολιτιστικά δρώμενα με μουσικές εκδηλώσεις και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα που εγκαίρως θα γνωστοποιηθούν.

ΠΗΓΗ   www.dad.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου